• Doris
  • The Children Act

Prachtig complex drama & leuke midlife-romkom

GELDERMALSEN In deze donkere, gezellige decembermaand bij LingeFilm op vrijdag 14 (FILM + EXTRA: boeiende inleiding van kinderarts en hoogleraar medische ethiek Martine de Vries) en woensdag 19 december de film The Children Act waarin actrice Emma Thompson een onmogelijk besluit moet nemen. Op zaterdag 15 en zondag 16 december de Nederlandse midlife-romcom Doris over de wederopstanding van Doris, ook in de liefde.

Doris (Tjitske Reidinga) is een gescheiden vrouw van 45 jaar met twee kinderen. Haar financiën lopen niet zo best. Het zoeken naar een nieuwe baan lukt niet echt. Haar ex vertrekt naar het buitenland en haar vader overlijdt: nee, zij zit niet heel best in haar vel. Maar zoals het hoort in een romantische komedie: alle problemen worden opgelost en zij komt er zelf veel sterker uit. Gemaakt onder de creatieve leiding van Will Koopman (Gooische Vrouwen, Divorce en Terug naar de Kust).

Emma Thompson speelt in The Children Act kinderrechter Fiona Maye in een wankel huwelijk. Zij moet oordelen of Adam, een jongen van 17 die Jehova's getuige is, gedwongen mag worden om een bloedtransfusie te ondergaan om zijn leven te redden van leukemie. Fiona verliest zich in de zaak van Adam, en uiteindelijk bouwt ze een bijzondere band op met Adam. "The Children Act is Emma Thompsons show. Ze is subtiel en verpletterend tegelijk." (de Volkskrant)

Op vrijdag 14 december vóór The Children Act geeft prof. dr. Martine de Vries, kinderarts en hoogleraar medische ethiek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een boeiende inleiding over hoe om te gaan met vergelijkbare dilemma's als in deze film. Bijvoorbeeld bij de behandeling van kinderen met kanker en kinderen met psychiatrische stoornissen. Ook adviseert zij andere artsen. Zij kent het boek en de film The Children Act goed en verwijst er regelmatig naar in wetenschappelijke artikelen. Martine zal ook tijdens de pauze aanwezig zijn om op vragen in te gaan.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20.30 uur (film+extra om 20.00 uur start de inleiding) en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree €8,00 / LingeFilm FanPas €5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.