Prettig Gesprek in Haaften opnieuw succesvol

HAAFTEN Op dinsdag 9 juni schoven vier ondernemers uit de regio en zo'n 30 werkzoekenden bij elkaar aan tafel in Kulturhus Burcht van Haeften voor een 'Prettig Gesprek'.

Het was alweer de derde in de reeks. Een uur lang werd in vier groepen met elkaar gesproken over kansen op werk. De kandidaten konden vertellen over hun talenten en passies en zo laten zien wat zij in huis hebben.,,Deze aanpak is eigenlijk altijd tweeledig", vertelt Yvonne Schreven van de gemeente Neerijnen. ,,Enerzijds zien de ondernemers in relatief korte tijd vele gemotiveerde kandidaten die van waarde kunnen zijn voor de onderneming en anderzijds krijgen de kandidaten de kans zich te laten zien in een informele setting. De tips die ze hierbij krijgen, kunnen ze weer mooi gebruiken bij een volgende sollicitatie."

,,Een goed initiatief van de gemeente", vindt Natasja Verkou van Zorgboerderij en Kaarsenmakerij De Leeuwenacker. ,,Zo worden mensen echt gehoord; dat krijg ik ook terug van de kandidaten". Of zoals een kandidaat laat weten: ,,Zo'n prettig gesprek wil ik wel iedere week hebben".

Een van de deelnemers was het opgevallen dat de WERKTOP-aanpak prikkelt tot nadenken. ,,Moeten we niet veel meer zulke nieuwe vormen inzetten om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen?"

Al eerder is gebleken dat deze aanpak succesvol is. Zowel de kandidaten als de werkgevers staan positief tegenover deze werkwijze. De woorden waarmee het gesprek van afgelopen dinsdag werd afgesloten waren dan ook: 'nuttig', 'leerzaam' en 'plezierig!'

Met zes kandidaten wordt nog verder gesproken over beschikbare functies.