• Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest

Prikkelend corso-ontwerp Geldermalsen

GELDERMALSEN Tijdens de presentatie van de maquettes van de corsowagens sprong het ontwerp van Geldermalsen er behoorlijk uit. Alle andere corso-ontwerpe borduurden voort op eerdere uitvoeringen, Geldermalsen gaat voor licht, luchtig en transparant. Een gedurfde wagen die vooral als het zonnetje schijnt het publiek moet gaan betoveren.

door Neeltje van Triest


Ontwerpers Henk de Boom en Bert van Erkom-Mos staan na afloop van het officiële deel van de presentatie klaar om het publiek te vertellen over de distels, wespen en vlinders. De kleuren groen en paars zijn het meest vertegenwoordigd, de kleur geel wordt als tegenhanger gebruikt om er een spannend geheel van te maken.

De Boom lacht en vertelt: ,,We leggen de nadruk op een gefluoriseerd perspectief.'' Hij laat even een stilte vallen om deze term uit te leggen. Als overdag tijdens de corsopresentatie de zon het parcours in volle glorie zet, moeten de tere vleugels van de vlinders, de stoere, maar toch ook breekbaar ogende distels en de zoemende wespen één geheel gaan vormen. De kleurlijnen paars, groen en geel die door de wagen heen lopen, geven een extra dimensie aan het geheel.

CORSO BY NIGHT Tijdens Corso by Night licht het paars van de distels op en stralen een lieflijke sfeer uit die de toeschouwer betovert. Flonkerend plexiglas zorgt voor de weerkaatsing, waardoor de sprookjesachtige uitstraling nog verder wordt benadrukt. De Boom is trots op het ontwerp en ziet het parcours in het donker dan ook helemaal zitten.

Naast het Geldermalsense ontwerp werden onder andere ook maquettes getoond van Yin Yang Experience van Neerijnen met als ontwerper John van Beem, Jokerface van Buurmalsen-Tricht met als ontwerper Marijke van Beurden en een inspiratie-plaatje van de jeugdwagen van Geldermalsen die Bert van Erkom-Mos eveneens voor zijn rekening neemt.

Het Fruitcorso staat gepland op zaterdag 15 september, waarbij de corso-arena op Het Taluud de meeste aandacht zal trekken.