Provincie vervangt bruggen N327 en N834

GELDERMALSEN De provincie is bezig met het vervangen van de bruggen op de N327 ter hoogte van Geldermalsen en Rumpt en de brug over de Linge op de N834 bij Tiel. De nieuwe bruggen kunnen in het voorjaar gebruikt worden.

Op de N327 gaat het om de bruggen over de Voortvliet en de Boutensteinse wetering. De bruggen worden in delen gesloopt en ook in delen weer opgebouwd. De N327 blijft gedurende de werkzaamheden voor alle verkeer bereikbaar. De brug over de Linge wordt begin maart een weekend afgesloten.

 

Planning

De werkzaamheden zijn later gestart doordat er kabels en leidingen verlegd moesten worden. De nieuwe bruggen bij Geldermalsen en Rumpt kunnen in februari 2016 in gebruik worden genomen. De brug over de Linge bij Tiel is in maart gereed.

 

De vervanging van de bruggen past in het kader van de Robuuste Investeringsimpuls. De provincie investeert hiermee 250 miljoen extra in de economie en werkgelegenheid in Gelderland. Er wordt geïnvesteerd in regionale economie, (jeugd)werkloosheid, mobiliteit, bouw en energie en infrastructuur.