• Photographer: hunk for Ministeri

Pruuf't Foodtruck Festival in corsoweekend

TIEL Het Kalverbos in Tiel vormt tijdens het corsoweekend het decor van tal van activiteiten waaronder het Foodtruck Festival, genaamd Pruuf't. Bij dat evenement kunnen bezoekers lekker 'ète, pruven en drinken' bij tal van gekke wagens en keukens op wielen, die op en rond het Kalverbos worden geplaatst.

 

,,De belangstelling voor de rollende keukens, zoals het ook wel wordt genoemd, is groot. Je ziet het steeds meer in het land en voor regio Rivierenland is dit een primeur", vertelt Lisette de Jong van organisatiebureau Youngwise. ,,De keus is groot en er is veel te beleven. Van een oerlekkere biefstuk tot frites met een spannende twist, heerlijke ijsco's en vele andere culinaire verrassingen." 

 

Het Foodtruck Festival vindt plaats op zaterdag 19 september van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag 20 september van 12.00 tot 20.00 uur, de entree is gratis. Informatie:  www.pruuft.nl.

 

Rondom het Kalverbos is nog veel meer te beleven tijdens het Fruitcorso. Er zijn optredens van bands en artiesten, daarnaast komt ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van Flipje topkok Pierre Wind workshops geven voor kinderen en hij zal er lekkere jamrecepten maken. Kinderen kunnen hiervoor meedoen aan een jamwedstrijd. Bedoeling is om een lekkere, originele jam te maken, vertelt directeur Alexandra van Steen van het Flipje- en Streekmuseum. ,,We hebben al een heel leuk youtube-filmpje en een foto-verslag binnen.'' De inzendingen moeten voor 1 september ingeleverd worden via jamwedstrijd@museumtiel.nl

Het Fruitcorso op zaterdag 19 september is gratis toegankelijk. Tribunekaarten zijn te verkrijgen via www.fruitcorso.nl

Foto: Topkok Pierre Wind.