• Q-AM
  • Q-AM
  • Q-AM
  • Q-AM
  • Q-AM

Q-AM 1395 legt de brug tussen radio van vroeger en nu

WAARDENBURG Een nieuw lokaal radiostation opereert sinds kort vanuit Waardenburg. Q-AM wil het gevoel van de radio van vroeger terugbrengen bij haar luisteraars, zegt een van de initiatiefnemers Michel de Ruiter. ,,In onze moderne tijd staan we eigenlijk niet stil wat er allemaal bij komt kijken om radio te luisteren. Het is zo vanzelfsprekend als dat de zon elke ochtend op komt. Q-AM wil de radiobeleving nieuw leven in blazen."

Het idee is ontstaan doordat het agentschap telecom de mogelijkheid geeft om legaal radio te maken in de middengolf. De initiatiefnemers van Q-AM dachten meteen: dit willen wij. Q-AM geeft de luisteraar de mogelijkheid om in de auto te luisteren naar de nostalgie van de middengolf terwijl de interactieve website van Q-AM de luisteraars de mogelijkheid geeft in hoge kwaliteit streaming te beluisteren.

Daarnaast is de technische dienst van Q-AM vergevorderd met het bouwen van een website, waarbij de luisteraar zelf de plaat kan kiezen die via het internet en ether te beluisteren is. Hiermee is het station de eerste commerciële omroep in Nederland die de luisteraar laat bepalen wat er te horen is. Q-AM brengt een format van oldies, rock en Nederlands

De zender staat opgesteld op het terrein van de lokale voetbal vereniging WNC en is in een straal van 25km rondom Waardenburg prima te beluisteren. En via internet over de gehele wereld.

Website: www.q-am.nl