• Google Maps

Raad van State weigert plan Homburg Noord stil te leggen

DEN HAAG De gemeente Geldermalsen kan voorlopig gewoon verder met de uitbreiding van bedrijventerrein Homburg in Beesd. De Raad van State besliste eind vorige week in een spoedzaak dat het bestemmingsplan voor het deel Homburg Noord niet wordt geschorst.

De gemeente kan dus aan de slag met de voorbereiding van dit project. Maar wel voor eigen risico. Over ongeveer een half jaar gaat de Raad van State het plan uitgebreider beoordelen. Het plan zou dan alsnog kunnen sneuvelen, hoewel de kans daarop klein lijkt.

Een fruitkweker aan de Parkweg maakt bezwaar tegen de nieuwe bedrijfsbebouwing. Hij vindt dat er onnodig agrarische grond wordt opgeofferd voor bedrijfsbebouwing. Op zijn bedrijf en bij andere percelen aan de Parkweg staat al bedrijfsbebouwing klaar voor verhuur. Als Homburg Noord wordt gerealiseerd, zal er geen behoefte meer zijn om de bedrijfsbebouwing aan de Parkweg te gaan vullen.

Maar de gemeente vindt de gekozen locatie van Homburg Noord meer geschikt voor nieuwe bedrijven. De Raad van State is het daarmee eens. Intussen bekijkt de gemeente wel hoe de leegstaande bedrijfsruimte van de fruitkweker kan worden gebruikt.