• Seijbel Photography

Rabobank reikt € 150.000 aan cheques uit

GELDERMALSEN Woensdag 22 mei vond de feestelijke uitreiking van de cheques van Een Aandeel in de Betuwe plaats op het kantoor van de Rabobank in Geldermalsen. Met deze campagne draagt Rabobank West Betuwe al vijf jaar bij aan het lokale verenigingsleven in de regio.


Niet de bank zelf, maar de leden van Rabobank West Betuwe verdeelden ook dit jaar weer de bijdrages. In april konden de leden hun stem laten horen. ,,Als coöperatie vinden wij het belangrijk dat leden mee kunnen beslissen", aldus Ans Verhoef, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. ,,Door hun stem te laten horen werd de totale bijdrage van maar liefst € 150.000 verdeeld over de ruim 300 verenigingen en stichtingen die meededen. De campagne is na vijf jaar nog niet uitgegroeid, zo bleek ook dit jaar weer uit het groeiende aantal clubs dat meedeed. Dit waren er ruim 85 meer dan in 2018. Ook het aantal leden dat heeft gestemd is met ruim 60% gestegen naar 6.219 stemmen. Mooi om met deze campagne de levendigheid van het clubleven in de regio te zien én de betrokkenheid van onze leden bij deze campagne."

FEESTELIJKE UITREIKINGSAVOND De uitreikingsavond in Geldermalsen stond in het teken van ontmoeten en verbinden in een gezellige sfeer. Meer dan 250 vrijwilligers van zo'n 120 verenigingen en stichtingen uit Geldermalsen en omstreken die hadden deelgenomen aan de campagne werden feestelijk onthaald door Harmonie Concordia uit Beesd. Henk Bolt, Community Banker bij Rabobank West Betuwe begeleidde de avond. Na een korte toelichting over de activiteiten van Rabobank West Betuwe in de regio, werd een aantal verenigingen en stichtingen op het podium gevraagd. Zij vertelden over hun bestedingsdoel en de manier waarop zij zich hebben ingezet om stemmen te werven. De lijst van de clubs uit Geldermalsen en omgeving werd ook dit jaar aangevoerd door de Hervormde Gemeente Est. Zij wisten ook dit jaar weer de hoogste bijdrage te scoren.

ORIGINALITEITSPRIJS Dit jaar was er ook een originaliteitsprijs voor de vereniging of stichting die tijdens de stemperiode op de meest ludieke of opvallendste manier stemmen wist te werven. Uit de ruim vijftien inzendingen werden twee winnaars gekozen. Uit de regio Geldermalsen was dit Jongerenkoor Tzjill uit Deil die een speciaal lied maakte voor de campagne. Zij kregen naast hun bijdrage een extra cheque ter waarde van € 250,-. De tweede winnaar was Dansvereniging Doe Je Dans uit Kerk-Avezaath. Zij kregen bij de uitreiking op donderdag 23 mei bij Theole in Tiel hun extra cheque uitgereikt.

RABO CLUBSUPPORT De volledige uitslag is inmiddels gepubliceerd op rabobank.nl/westbetuwe. In 2020 organiseert Rabobank West Betuwe opnieuw een online stemcampagne. Deze zal echter in een nieuw jasje worden gestoken onder de noemer Rabo ClubSupport.