Rabobank West Betuwe ondersteunt Praktijklab van ROC Rivor met €50.000,00

GELDERMALSEN De ledenraad van Rabobank West Betuwe heeft onlangs besloten om aan ROC Rivor een bijdrage toe te kennen van € 50.000,- uit het Coöperatief Stimuleringsfonds. De bijdrage uit het fonds wordt (met name) gebruikt om de organisatie van het Praktijklab te versterken (inregelen projectbureau en projectmanagement methodiek)  en om meer opleidingen van ROC Rivor te laten deelnemen (te starten met opleidingen van de Academie voor Zorg en Welzijn). De overeenkomst is ondertekend door Cees Brouwer, voorzitter College van Bestuur van ROC Rivor en Rob Steenhorst, directeur Bedrijven Rabobank West Betuwe.

Het Praktijklab is een onderneming binnen ROC Rivor gerund voor, door en met studenten. Een leerbedrijf om studenten van het ROC nòg beter voor te bereiden op de praktijk. En om creativiteit, kennis, vaardigheden en ondernemerschap te ontwikkelen. In het Praktijklab leren ze hoe het is om aan opdrachten en projecten te werken voor echte klanten. Max van Doesburg, student en Rivor Topper heeft voor het Praktijklab onlangs 4 artikelen mogen schrijven voor Werkzaak. De artikelen zijn gepubliceerd in de Gelderlander. Max: ,,Een prachtige start van mijn cv!" Max en andere studenten worden begeleid door praktijkcoaches. Dit zijn docenten van ROC Rivor en ondernemers uit de regio. De praktijkcoaches en ondernemers brengen projecten en opdrachten in waar de studenten mee aan de slag gaan. Maar de studenten worden ook gestimuleerd om zelf eigen opdrachten te werven voor het Praktijklab.

Cees Brouwer is erg blij met de ondersteuning. ,,Door deze bijdrage kan ROC Rivor het Praktijklab uitbreiden naar andere opleidingen dan mediavormgeving, commercieel, secretarieel, recreatie en toerisme en ICT. Hierdoor wordt de regionale samenwerking met ondernemingen en instellingen, overheid en onderwijs verder versterkt en worden onze studenten nog beter voorbereid voor hun toekomstige plek op de arbeidsmarkt." Rob Steenhorst is het hier mee eens. ,,Het Praktijklab draagt sterk bij aan de ontwikkeling van jongeren, maar biedt anderzijds ook grote voordelen voor bedrijven en instellingen. Daar profiteert uiteindelijk de hele regio van."