Radiotalkshow en gypsy jazz bij Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Cultureel Café Geldermalsen heeft dit weekend twee activiteiten. Op vrijdagavond 27 november vindt vanaf 20.00 uur de maandelijkse culturele radiotalkshow van RTV Betuwe plaats. En op zaterdagmiddag 28 november is er van 13.00 tot 17.00 uur weer een zogeheten jazzy Hot Club sessie. Locatie van dit alles is grandcafé Le Mélangeur aan het Marktplein van Geldermalsen, entree is zoals gebruikelijk gratis.

Op vrijdagavond 27 november zitten vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur presentatoren Ron van Leeuwen en Rob van Veen in Le Mélangeur klaar om hun gasten te ontvangen uit de culturele wereld en de lokale actualiteit.

Berty Veen Brom is een van de juristen van het juridisch café dat onlangs van start is gegaan bij 'De Pluk'. Zij is van Advocaten Veen-Brom uit Culemborg die de juridische inloopdagen verzorgen in Culemborg en sinds kort ook in De Pluk.

Rick Vinken van de Brandweer Geldermalsen. Op 19 december gaat de brandweer van Geldermalsen auto's wassen. Daarmee gaan ze geld inzamelen voor Serious Request.

Dinie van Oort leidt de projectgroep T-jater. Daar is geen vaste bezetting, dit wisselt per project. De bedoeling is om de jeugd en ouderen kennis te laten maken met het maken van theater. Haar nieuwe project heet 'Pijn' en gaat over pesten op school.

Richard Kaart is de aanjager van BNI. Dat is een wereldwijde organisatie waarin bedrijven kunnen netwerken en elkaar op deze wijze kunnen versterken en hun omzet kunnen vergroten.

Vaste onderdelen van de talkshow zijn de column en live muziek. Hans Beringen draagt zijn maandelijkse column voor. Deze keer heeft de column de titel 'Heerlijk avondje'.

De muziek is van het kwartet 'Mix & Match'. Dit zijn vier theatermakers, zangers en performers. Dorothy Moolenschot (sopraan), Peter van Os (tenor), Maarten Kat (bas/bariton) en Sanne Runia (alt) mixen en matchen verschillende stijlen door en met elkaar, wat zorgt voor verrassende creaties en prachtige compilaties.

Het programma begint 27 november om 20.00 uur en wordt opgenomen door RTV Betuwe. Op donderdag erna, 3 december, zal het vanaf 20.00 uur worden uitgezonden tijdens het radioprogramma 'Betuwe Centraal' van RTV Betuwe.

JAZZ OP DE ZATERDAGMIDDAG 'Hot Club muziek' is een verzamelnaam voor gypsy jazz, vooral bekend geworden door het Quintette du Hot Club de France. Django Reinhardt en Stephane Grappelli maakten deze stijl beroemd in de jaren '20 van de vorige eeuw. Kenmerkend voor de Hot Club-stijl zijn de stuwende gitaren, de gepassioneerde nummers en de razendsnelle solo's. Niet alleen de gitaar heeft deze jazzy middag een rol, ook de contrabas, viool, klarinet, accordeon en zang. Nummers worden ter plekke voorgesteld, muzikanten wisselen steeds van plaats en er wordt alleen akoestisch gespeeld. Deze swingende sessie wordt ieder kwartaal georganiseerd en vindt dit keer plaats op zaterdagmiddag 28 november.