Radiotalkshow met live muziek bij Cultureel Café

GELDERMALSEN Vrijdagavond 28 oktober vindt de maandelijkse culturele radiotalkshow van Cultureel Café Geldermalsen weer plaats. In deze radiotalkshow van RTV Betuwe komen mensen aan het woord vanuit verschillende culturele disciplines en uit de lokale actualiteit uit de regio. Ook is er livemuziek en een gesproken column. Locatie is Le Mélangeur, Marktplein 16 in Geldermalsen. Aanvang is 20.00 uur en entree is zoals altijd gratis.

Op vrijdagavond 28 oktober zitten van 20.00 uur tot 22.00 uur presentatoren Ron van Leeuwen en Rob van Veen klaar in Le Mélangeur om hun gasten te ontvangen, waaronder:

Arthur Hanselman. Eén van de initiatiefnemers van de website 'Geschiedenis Geldermalsen.nl'. Zij organiseerden op 7 oktober een zeer drukbezochte historische avond in de Melangeur in samenwerking met de Historische Kring West Betuwe en het Regionaal Archief Rivierenland.

Ed Goossens, raadslid in Geldermalsen namens Dorpsbelangen. Hij vertelt over de toekomst van deze gemeente. De gemeenteraden van Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) hebben op 6 september raadsbreed hun steun uitgesproken voor een bestuurlijke fusie.

Rob Reis. Hij is beeldend kunstenaar en natuurliefhebber. Reis schildert intuïtief met heldere kleuren en krachtige lijnen zaken uit het dagelijkse leven. Vrouwen, honden en katten zijn bij hem geliefde onderwerpen.

Vic Asselberghs. Bestuurslid van het multifunctionele gebouw 'De Pluk'. Afgelopen september bestond De Pluk één jaar; hoe loopt het daar? Er wordt zowel naar het verleden als de toekomst gekeken.

Column en livemuziek

Vaste onderdelen van de talkshow zijn de column en livemuziek. Hans Beringen draagt in het tweede uur zijn maandelijkse column voor, die deze keer de titel 'Houdbaarheidsdatum' heeft. De livemuziek deze maand wordt verzorgd door Jacqlin Peters. Deze zangeres studeerde zang in Helsinki, Hong Kong en Amsterdam. Zij heeft verschillende projecten gedaan in zowel binnen- als buitenland. Jacqlin vertolkt een breed repertoire aan covers variërend van swingende jazz-standards uit het American Songbook tot populaire en tijdloze pop- en soulliedjes en ballads. Denk aan Diana Krall, Ella Fitzgerald en Astrud Gilberto.

De radioshow wordt opgenomen en een week later, op donderdag 3 november, uitgezonden tijdens de radio-uitzending van Betuwe Centraal, te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur bij RTV Betuwe.