• GeoFort

Minecraftwedstrijd: Win een overnachting bij Slot Loevestein

HERWIJNEN GeoFort en Slot Loevestein schrijven dit najaar gezamenlijk een Minecraftwedstrijd uit. Wie bouwt het Rijksmonument Slot Loevestein het best mogelijk na? Kinderen uit heel Nederland kunnen zich hiervoor inschrijven. De winnaar ontvangt een overnachting in een luxe Suite & Breakfast met uitzicht op Slot Loevestein.

Inmiddels doen al meer dan 100 kinderen mee aan de Minecraftwedstrijd. Enthousiast bouwen kinderen hun eigen versie van Slot Loevestein. De bedoeling is dat het zo realistisch mogelijk eruit ziet. Elke deelnemer ontvangt een lege kavel in GeoCraft, de Minecraftserver van GeoFort. De muren staan hierin al klaar. Het is aan de kinderen om het kasteel verder af te bouwen en vorm te geven. Welke blokken kun je het best gebruiken voor de muren, het dak, de ramen?

Op 23 november vindt de prijsuitreiking plaats tijdens een publiekelijk Minecraftevenement. De winnaar ontvangt een bijzondere overnachting in de Suite & Breakfast van Slot Loevestein voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) – met uitzicht op het kasteel. Daarbovenop krijgt hij of zij ook een ritje met de watertaxi naar Woudrichem, om daar te smullen op de pannenkoekenboot.

GeoFort en Slot Loevestein bundelen krachten GeoFort en Slot Loevestein slaan dit najaar de handen ineen om het Nederlands historische erfgoed op de kaart te zetten: de digitale kaart. Samen schrijven ze een landelijke wedstrijd uit om het Rijksmonument 'Slot Loevestein' zo goed mogelijk na te bouwen in het populaire spel Minecraft. Daarmee willen ze kinderen, zowel in school als in familieverband, enthousiast maken voor het cultureel erfgoed in hun eigen omgeving. De wedstrijd loopt tot en met 16 november. Iedereen mag aan de wedstrijd deelnemen en je kunt jezelf op elk moment nog aanmelden. Info en aanmelden: www.geocraft.nl.