• Maurits de Jonge
  • Joost de Jonge

Rivierenland Klassiek

NEERIJNEN Het Corda Sorelle, strijktrio speelt zondag 15 oktober om 14.30 uur in het Stroomhuis in Neerijnen. Dit klassiek geschoold trio speelt in de bezetting viool, altviool, cello, ukelele & zang. De twee zusjes Lonne en Liza Pondma en de altvioliste Emma van Haaren hebben samen gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en in 2012 Corda Sorelle opgericht. Het ensemble richt zich op het licht klassieke en romantische genre.

In het voorprogramma speelt Maurits de Jonge (13-1- 2007). Hij heeft sinds zijn vierde jaar pianoles. Bij de opening van de huidige expositie in het Stroomhuis van zijn vader Joost de Jonge (Vianen) en twee andere kunstenaars gaf hij al een voorproefje.

Lonne Pondman is één van de meest veelzijdige musici van haar generatie. Zij werkt vaak mee in verschillende opera- en musicalproducties als plaatsvervangend concertmeester.

Liza Pondman is zowel celliste als zangeres. Ze kreeg vanaf haar zesde cellolessen en in 2012 werd ze toegelaten tot de bachelor opleiding op het ArtEZ conservatorium. Op jonge leeftijd vormde ze met haar zus en zusje een pianotrio en behaalde op het Prinses Christina Concours een eervolle vermelding. Zij is zeer actief in de kamermuziek en speelt in verschillende formaties van klassieke ensembles bestaande uit pianotrio, strijkerstrio en strijkkwartet.

Emma van Haaren speelt zowel altviool als ukelele. In 2013 is zij toegelaten tot de bachelor opleiding altviool te ArtEZ Zwolle. Zij heeft in meerdere jeugdorkesten gespeeld zoals Twents Jeugd Symfonie orkest en ook het Jeugd Orkest Nederland. Zelfs is ze sinds 2014 vaste remplaçant bij het Orkest van het Oosten.

Entree bedraagt €10 per persoon, met korting voor de jeugd en gratis toegang voor de jongsten; adres Stroomhuis Van Pallandtweg te Neerijnen