Rivierenland Klassiek concert

NEERIJNEN In het Stroomhuis in Neerijnen vindt zondag 16 juni het eerste concert plaats van Rivierenland Klassiek.

Joost Willemze speelt harp vanaf zijn zevende jaar en na jaren lessen volgde hij masterclasses bij niemand minder dan Elinor Bennett, Emmanuel Ceysson, Skaila Kanga, Judy Loman, Sivan Magen en Isabelle Perrin.

Joost won prijzen op de concoursen van Jong Muziektalent Nederland, het Internationaal Harpconcours in Wales en de 1e prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Als solist speelde Joost met orkest de Danses Sacrée et Profane van Debussy en de Irish Suite van Nico Brandon. Recent won Joost prijzen bij harpconcoursen in New York, Tournai en Seoul.

In de Prelude: Sarah van der Lijke speelt dwarsfluit. Deze 12-jarige fluitiste wordt begeleid door pianiste Mariken Zandvliet.

Sarah soleerde op 10-jarige leeftijd voor het eerst met een orkest. Zij speelde samen maar haar zus harpiste Merle en werd begeleid door Symfonieorkest Nijmegen..

In 2018 won Sarah als eerste Nederlandse de Flute Factor, een fluitconcours waar kinderen t/m 13 jaar uit verschillende landen aan deelnemen. In augustus 2018 speelde Sarah op het Kinderprinsen-grachtconcert.

Zaal open 14.30 uur, concert 15.00 uur, entree € 10, per persoon inclusief kop koffie of thee.