• import

In Rivierenland minder WW-uitkeringen en meer baankansen in detailhandel

GELDERMALSEN Eind november lag het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland 2,0% lager dan een maand daarvoor en 20% lager dan een jaar geleden. Van het grootwinkelbedrijf daalde de WW over een jaar met 27,3%, van overige detailhandel met 25,6%. In Rivierenland zorgt de detailhandel voor 1 op de 10 banen.

Eind november waren er in Rivierenland nog 3.212 WW-uitkeringen. Dat zijn er 67 (2,0%) minder dan vorige maand. Daarmee daalde het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland sterker dan landelijk. Vergeleken met een jaar geleden telt Rivierenland 825 WW-uitkeringen minder. Dat is een daling van 20,4%.

De omvang van de WW daalde over het afgelopen jaar in alle sectoren. In Rivierenland is het aantal WW-uitkeringen van mensen die in het grootwinkelbedrijf hebben gewerkt 27,3% lager dan een jaar geleden. Van de overige detailhandel is de WW 25,6% lager dan een jaar geleden. Daarmee daalde de WW in de detailhandel dus sterker dan het regionale gemiddelde van 20,4%.

De daling van het aantal WW-uitkeringen komt onder meer doordat de werkgelegenheid toeneemt. Daardoor nemen de kansen op werk in deze sector toe. Voor 2019 verwacht UWV dat het aantal banen in de detailhandel in Rivierenland met 0,3% groeit tot 11.600. Daarmee zorgt de detailhandel voor 10% van de werkgelegenheid in Rivierenland.