In Rivierenland stijgt WW nog in februari

GELDERMALSEN Het aantal WW-uitkeringen in Rivierenland is in februari verder gestegen. Eind februari telde Rivierenland 5.857 WW-uitkeringen. Dat zijn er 60 meer dan een maand eerder maar wel 100 minder dan eind februari 2014, toen het aantal WW-uitkeringen op recordhoogte stond.

In Rivierenland steeg het aantal WW-uitkeringen in februari nog met 60 tot 5.857. De afgelopen maanden steeg de WW nog door seizoensinvloeden: in sectoren als de bouw en landbouw is minder werk in de winter en rond de jaarwisseling lopen veel tijdelijke contracten af. Met de komst van het voorjaar neemt de bedrijvigheid weer toe, waardoor de WW kan dalen. Die seizoensmatige omslag in de WW zien we in februari dus nog niet in Rivierenland.

Belangrijker is echter dat de WW in Rivierenland niet de recordhoogte van vorig jaar heeft gehaald, die bleef 100 lager dan eind februari 2014. Dat is 1,6% minder dan vorig jaar, landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen over die periode 1,1%. Daarmee lijkt dus ook in Rivierenland het ergste voor de WW achter de rug.

De daling van het aantal WW-uitkeringen zien we terug in een meerderheid van de marktsectoren, terwijl de collectieve sectoren over het algemeen nog een stijging laten zien. Zo daalde de WW vergeleken met februari 2014 in bijvoorbeeld de industrie, bouw en bij uitzendbedrijven. Vergeleken met januari 2015 bleef de WW in deze sectoren stabiel en moet de daling vanwege het seizoen nog komen. Het aantal WW-uitkeringen van mensen die gewerkt hebben bij banken en zorg & welzijn is hoger dan vorige maand en ook hoger dan een jaar geleden.