Rivierrenland Klassiek zondagmiddagconcert

NEERIJNEN In het Stroomhuis Neerijnen wordt op 15 april een Rivierrenland Klassiek zondagmiddagconcert gegeven. Het betreft een optreden van het trio Anastasiia Kurilko, piano, Danielle Daoukayeva, viool en Alexis Bove, cello. De muziek die zij zullen spelen in het hoofdprogramma is van Beethoven het pianotrio opus 11 (1e deel), van Sjostakovitsj het pianotrio nr. 2, van Schubert het pianotrio opus100 en van Rachmaninoff het  'Trio élégiaque' nr.1. Entree €10

Anastasiia is geboren in Rusland. Zij kreeg een bekroning voor de beste uitvoering van Chopins werken op het Internationale Chopin Concours in Rusland. Als soliste gaf zij diverse concerten in Bulgarije, Hongarije en Nederland. Nu studeert zij klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Danielle (Amersfoort) volgt een master viool en een master kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij won diverse prijzen, was concertmeester bij diverse orkesten en gaf ook soloconcerten met orkest.

Alexis Bove (Parijs) ging na zijn opleiding in Frankrijk naar het Koninklijk conservatorium van Den Haag, waar hij in 2014 zijn bacheloropleiding en in 2016 zijn masteropleiding ontving. Hij volgde diverse masterclasses en is ook thuis in de wereld van improvisatie en traditionele volksstijlen (Roemeens, Armeens).

stroomhuisneerijnen.nl