• Gemma Jansen
  • Ronald Kamphuis, de gast tijdens de hot club jazzsessie op 10 december.

    Leonie Kuizenga
  • De hot club jazzsessie vindt eens per kwartaal plaats.

    Cultureel Café

Rock van Culemborgse band Stadtholder & jazz bij Cultureel Café Geldermalsen

CULEMBORG Het wordt weer een muzikaal weekend in hartje Geldermalsen. Vrijdagavond 9 december speelt de Culemborgse band Stadtholder vanaf 20.00 uur bij Cultureel Café Geldermalsen en zaterdagmiddag is er tussen 13.00 en 17.00 uur een jazzy jamsessie. De locatie is als altijd Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis.

Stadtholder speelt vrijwel allemaal eigen nummers met eigenzinnige teksten van zanger Jaap Meeuwsen, in het Engels en in het Nederlands. De nummers ontstaan veelal uit jamsessies. Naast stevige rock en bluesrock is er ook plaats voor gevoelige ballads en af en toe een verrassende cover.

Stadtholder bestaat uit Jaap Meeuwsen (zang), Ron van Rossum (drums), Guido Boonen (bas) en René Groenewold (gitaar). De bandnaam verwijst naar het Engelse woord voor stadhouder. Het geeft precies weer wat de band is: Puur Nederlands met een Engels sausje en verdediger van de rechten van Culemborg als muziekstad. De drie Culemborgers en de Utrechtse zanger timmeren aardig aan de weg. Deze zomer werd er op het Fortenfair bij 'Werk aan het Spoel' gespeeld, een paar weken geleden in de Bruine Kip in Beusichem en nu op vrijdagavond 9 december bij Cultureel Café Geldermalsen. Kijk voor meer informatie op http://stadtholder.rocks

JAZZJAMSESSIE Zaterdagmiddag 10 december wordt weer een swingende middag in Le Mélangeur. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een 'Hot Club sessie'. Deze swingende sessie wordt een keer per kwartaal georganiseerd. Kenmerkend voor de Hot Club-stijl zijn de stuwende gitaren, de gepassioneerde nummers en de razendsnelle solo's. Niet alleen de gitaar heeft deze jazzy middag een rol, ook de contrabas, viool, klarinet, accordeon en zang. Nummers worden ter plekke voorgesteld, muzikanten wisselen steeds van plaats en er wordt alleen akoestisch gespeeld. Speciale gast deze keer is Ronald Kamphuis (1983). Hij is een bevlogen gitarist met een grote liefde voor het hotclub genre. Ronald groeide op en studeerde in Groningen, waar hij ook zijn conservatoriumopleiding heeft afgerond. Naast het runnen van een volle lespraktijk speelt hij met bands in diverse stijlen door het hele land.

Meer informatie over de activiteiten van Cultureel Café Geldermalsen is te vinden op www.cultureelcafegeldermalsen.nl