Rode koffietafel over verkiezingen

GELDERMALSEN Op vrijdag 2 november staat de Rode Koffietafel om 10.30 uur weer klaar in bibliotheek De Pluk in Geldermalsen. Ze gaan het hebben over de verkiezingen op woensdag 21 november. Dan wordt de nieuwe gemeenteraad van West Betuwe gekozen.

De 10 partijen hebben heel veel kandidaten bereid gevonden zich daarvoor in te zetten. Veel van die kandidaten zijn op dit moment al raadslid in Neerijnen, Lingewaal of Geldermalsen. Zij weten dus hoeveel tijd de gemeenteraad kost. Zij weten al dat het raadswerk vaak ondankbaar is. Toch staan zij weer hoog op de lijst van hun partij.

Wat beweegt iemand om raadslid te willen zijn? Wat is je ideaal? Wat levert het voor jou persoonlijk op? Waarom wil je in het raadswerk tijd en energie steken? Hoe combineer je dat met je werk en met je thuisfront? En: hoe ga je lokaal opereren? Hoe doe je dat met 26 kernen en 51.000 inwoners?

Drie kandidaten zijn bereid om daarover met de Tafelaars te praten: Annet IJff, raadslid in Geldermalsen, lijsttrekker voor de PvdA; Ton van Miltenburg, raadslid in Neerijnen, kandidaat voor het CDA; Fred Temminck, raadslid in Lingewaal, lijsttrekker voor de Christen Unie. Zij schuiven aan bij de Rode Koffietafel. Iedereen is welkom om mee te praten.