Roparun Dorpsontbijt in Beesd

BEESD De Roparun gaat vlak voor de Pinksteren op zaterdag 3 juni van start met als team 286 de Beesd Runners. De Roparun is een estafetteloop van Parijs en ook vanaf Hamburg naar Rotterdam, het parcours vanaf Hamburg loopt door Beesd en het ''eigen'' team wordt maandag 5 juni in alle vroegte tussen 07.00 en 08.00 uur in de ochtend verwacht, vanaf de Appeldijk, via de Kloostersteeg, Notendijk, Havendijk, Middenstraat, Achterstraat en Veerweg.

Een groep sportieve vrienden uit Beesd en omgeving heeft een compleet team samen weten te stellen om de uitdaging aan te kunnen gaan. Naast de sportieve prestatie heeft de Roparun als belangrijkste doel geld inzamen voor het goede doel, nl het financiering van projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.

Ook team Beesd heeft zich actief beziggehouden met geld inzamelen, zij vonden sponsoren, verkochten loten, hielden een Sponsorloop, waren nauw betrokken bij de Beesd Challenge en organiseerden een Goud van Oud avond in de Rodenburg.

Alle opbrengsten werden steeds toegevoegd aan de ''spaarpot'' van team 286 Roparun 2017 Beesd Runners, zij zullen dit bedrag overmaken naar de organisatie, in juni zullen zij de netto-opbrengst bekend maken.  

Gezien het vroege tijdstip dat de Roparun op 5 juni Beesd aandoet, houden zij nog een Dorpsontbijt in de Notenboom in Beesd. De opbrengst hiervan wordt toegevoegd aan de spaarpot. Kaarten hiervoor zijn te koop bij Tam-oil, Capital -D en Groente en Fruit Cor van Weenen en kosten € 10,-.

Het dorpsontbijt is niet alleen voor belangstellenden, familieleden en supporters, het is zo gepland dat het hele team hierbij aanwezig kan zijn. Na het ontbijt vertrekt het team weer om hun barre tocht naar Rotterdam voort te zetten. In Rotterdam aangekomen worden zij op de Coolsingel feestelijk onthaald.

Plaatsen die onderweg door de Roparun aangedaan worden kunnen het predikaat Roparunnersstad van het jaar winnen. In Beesd is iedereen uitgenodigd voor het Dorpsontbijt en het team hoopt met hun enthousiasme indruk op de organisatie te maken en Beesd op de kaart te kunnen zetten als Roparunnersdorp van het jaar.

Info: www.roparun.nl, Facebook: roparun 2017 Beesd Runners 2017 team 286.