Ruim vierduizend euro voor Kinderen lopen voor kinderen

GELDERMALSEN Alle leerlingen van de Oranje Nassauschool hebben vrijdag 25 september meegedaan aan een sponsorloop. Deze loop, door de straten rond de school, werd georganiseerd om geld in te zamelen voor de stichting 'Mures' uit Geldermalsen. Deze stichting zet zich belangeloos in voor onder andere goederentransporten naar Roemenië. De goederen worden tijdelijk opgeslagen en moeten dan met een vrachtwagen naar Roemenië worden gebracht. Dit transport is erg duur en iedere sponsoring is van harte welkom. Vandaar de actie: 'Kinderen lopen voor kinderen'.

De leerlingen hebben op de site www.mures.nl kunnen zien hoe de stichting werkt. Ze zagen bijvoorbeeld foto's van Gert Martens die de spullen ook echt uitdeelde aan kinderen en gezinnen daar. Ook zagen zij de oude tafeltjes en stoelen van hun eigen school staan. Hierdoor kwam het verhaal veel dichterbij en werden de kinderen nog enthousiaster.

Na een warming-up, georganiseerd door de sportschool, gingen de kinderen enthousiast lopen. Op het schoolplein werden poffertjes, koffie en lootjes verkocht. Er liep een dame rond in een mooie jurk gevuld met enveloppen, waarmee mooie prijzen te winnen waren.

De sportieve middag heeft uiteindelijk geresulteerd in een geweldige opbrengst van 4422,15 euro. Vrijdag 2 oktober is het geld overhandigd aan stichting Mures.