• Sophie van Hogendorp
  • Sophie van Hogendorp
  • Sophie van Hogendorp

Rutger van Stappershoef benoemd tot raadslid, Kees van Werkhooven treedt af

GELDERMALSEN Rutger van Stappershoef (Dorpsbelangen) is in de raadsvergadering van dinsdag 20 januari benoemd tot raadslid. Hij volgt hiermee zijn fractiegenoot Kees van Werkhooven op, die na een lange politieke carrière de Geldermalsense raad om gezondheidsredenen moet verlaten.

door Sophie van Hogendorp

t @sophiehogendorp

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, stond Van Stappershoef op plek 9 van de lijst van zijn partij. Dorpsbelangen won de verkiezingen overtuigend en werd met zes zetels de grootste partij van de raad. Ondanks dat Van Stappershoef niet op een verkiesbare plek op de lijst stond, had hij toen al in de raad kunnen plaatsnemen: hij kreeg zoveel voorkeursstemmen dat hij naar de vierde plek was opgeklommen. Destijds was hij echter duidelijk: ,,Ik ben echt vereerd met al deze stemmen. Maar ik heb van tevoren al gezegd dat als ik genoeg voorkeursstemmen zou krijgen, ik niet in de raad, maar in de steunfractie plaats zou nemen. Op die manier wil ik me inzetten voor onze stemmers.'' De reden dat Van Stappershoef toen nog niet in de raad wilde plaatsnemen, was dat hij met twee jonge kinderen niet voldoende tijd kon vrijmaken om zijn raadswerk naar behoren uit te voeren en daarnaast tijd over te houden voor zijn gezin.

Inmiddels zitten zijn kinderen op school en dat geeft hem wat meer ruimte. Bovendien ging de gezondheid van raadslid Kees van Werkhooven achteruit. Toen hij besloot zijn taak neer te leggen, was Van Stappershoef dus de logische opvolger. ,,Ik heb heel veel zin om me in te zetten voor de inwoners van de gemeente Geldermalsen.''

Kees van Werkhooven moest noodgedwongen een einde maken aan zijn lange politieke carrière. Al in 1995 zette hij zijn eerste stappen op het Geldermalsense politieke toneel. In 2002 nam hij afscheid om vervolgens in 2010 weer namens Dorpsbelangen plaats te nemen in de raad. Bijna zeven jaar later stopt hij definitief als raadslid. Niet omdat hij niet verder zou willen, maar omdat zijn gezondheid het niet meer toelaat. Met zijn vertrek neemt de gemeenteraad afscheid van een sympathiek raadslid dat zich altijd honderd procent inzette voor de Geldermalsense bevolking.