• Gemeente Geldermalsen
  • Hans van Vrouwerf

Rutger van Stappershoef volgt Kees van Werkhooven op als raadslid

GELDERMALSEN Kees van Werkhooven van Dorpsbelangen kondigt aan dat hij om gezondheidsredenen zijn raadslidmaatschap voor gemeente Geldermalsen beëindigt. Op 20 december neemt hij afscheid tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar. Een opvolger is gevonden in de persoon van Rutger van Stappershoef, die dinsdag 20 december benoemd en beëdigd kan worden in dezelfde raadsvergadering.

Overigens had Van Stappershoef al twee jaar geleden in de gemeenteraad zitting kunnen nemen. Bij de verkiezingen in 2014 koos hij er bewust voor om op plaats 9 op de verkiezingslijst van Dorpsbelangen te staan, maar kreeg zoveel voorkeursstemmen dat hij in de uitslag op plaats 4 eindigde. Met 6 zetels voor Dorpsbelangen in de gemeenteraad zou hij benoemd worden als raadslid. Hij koos er, zoals vooraf aangegeven, voor om hier tijdelijk afstand van te doen, maar wel beschikbaar te blijven in geval van onvoorziene ontwikkelingen in de toekomst. Hij werd vervolgens lid van de steunfractie en voerde namens Dorpsbelangen de coalitieonderhandelingen.

,,Omdat mijn vader, Roel van Stappershoef, het vorige termijn raadslid was bij het CDA in Geldermalsen wist ik heel goed wat het werk van raadslid in zou gaan houden", vertelt Van Stappershoef. ,,Wil je dit werk goed kunnen doen, dan ben je daar minimaal 20 uur in de week zoet mee, en dan ben ik nog wat voorzichtig. Veel mensen weten dit niet en het is wat dat betreft knap dat raadsleden dit naast hun baan en/of vrijwilligerswerk erbij doen. Dus ik vind dat je van tevoren heel goed moet afwegen of je met volledige inzet de rol van raadslid kunt vervullen. Gezien mijn werk en gezinssituatie op dat moment, mijn jongste dochter was toen net 1 jaar, heb ik dus een heel bewuste keuze gemaakt. Inmiddels gaat het ondernemerschap mij goed af en zitten mijn dochters op de basisschool, ik ben er nu klaar voor."

Van Stappershoef is een bekend gezicht in de regio. Velen kennen hem door zijn jarenlange betrokkenheid in de (boven) lokale samenleving. Zo is hij vanaf 16-jarige leeftijd al op diverse vlakken in de West-Betuwse samenleving actief. Op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid, cultuur en sport heeft hij verschillende projecten en organisaties ondersteund of deze als aanjager opgezet.

,,Omdat ik aan den lijve ondervonden heb hoe belangrijk het is om in een fijne, bruisende leefomgeving op te groeien, heb ik ook van dichtbij ervaren hoe belangrijk het is om hier zelf actief aan bij te dragen en anderen te inspireren of te motiveren dat ook te doen. Om die reden ben ik uiteindelijk ook de politiek in gegaan en is mijn doel als raadslid dan ook dit verder te bekrachtigen", aldus Van Stappershoef.