Samenwerking Voedselbank, Stichting Leergeld en Lions Club

GELDERMALSEN Voedselbank Rivierenland, Stichting Leergeld Westbetuwe en Lions Club Geldermalsen hebben samenwerkingsafspraken gemaakt die uiteindelijk bij moeten dragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Stichting Leergeld wil voorkomen dat kinderen van gezinnen met een inkomen rond de bijstandsnorm langs de zijlijn komen te staan. Denk hierbij aan een schoolreis, de contributie voor de voetbalclub, muziekles of een (gebruikte) PC om schoolopdrachten te kunnen maken. De Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en gaat zorgvuldig na of een gezin in aanmerking kan komen voor steun.

Primaire doelstelling van Voedselbank Rivierenland in Tiel is het bieden van voedselhulp aan de allerarmsten. Net als bij de Stichting Leergeld worden alle klanten zorgvuldig gescreend voor zij voor hulp in aanmerking komen. Omdat Voedselbank Rivierenland veel overlap heeft met de doelgroep van de Stichting Leergeld Westbetuwe en er bovendien een soortgelijke screening wordt toegepast, kunnen cliënten van Voedselbank Rivierenland sinds kort door middel van een verkorte procedure in aanmerking komen voor ondersteuning van de Stichting Leergeld.

De samenwerking die is ontstaan, is tot stand gekomen door bemiddeling van Lionsclub Geldermalsen, een serviceclub die naast 2 Rotary Clubs in Geldermalsen en JCI Lek&Linge het jaarlijks autospectakel GO!Wheels organiseert in Geldermalsen. GO!Wheels, dat op zaterdag 6 juni wordt verreden, doneert dit jaar de volledige opbrengst aan de Stichting Leergeld Westbetuwe.

De Stichting Leergeld wordt hiermee in staat gesteld nog meer kinderen te helpen, terwijl de samenwerking tussen de Stichting en de Voedselbank moet leiden tot gemakkelijker toegang tot hulp. Hierdoor kunnen ook de allerarmste kinderen in onze regio zich blijven ontwikkelen en ontplooien.