• Gemeente West Betuwe

Scholieren planten bomen bij Rumpt tijdens Boomfeestdag

RUMPT Ook de gemeente West Betuwe deed vorige week mee aan de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Jacoline Hartman plantte die dag samen met de bovenbouwleerlingen van openbare bassischool De Springplank uit Rumpt zeventien bomen in de groenstrook bij voetbalvereniging Rhelico in Rumpt. De leerlingen ontvingen van de gemeente West Betuwe een leuke attentie voor hun inzet.

Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen meer kennis en begrip van bomen bijbrengen door middel van natuureducatie. Wethouder Jacoline Hartman sprak de kinderen toe: ,,Bomen zijn van belang voor jullie toekomst. Het fleurt de omgeving op en is goed voor het milieu. Met het planten van deze bomen dragen jullie je steentje bij aan een beter klimaat." Zij bedankte de kinderen na afloop voor hun enthousiaste inzet.

De Boomfeestdag bestaat al sinds 1957. Inmiddels vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland deze dag. Jaarlijks planten zij 200.000 bomen. In al deze jaren zijn er meer dan 10 miljoen bomen geplant op de derde woensdag in maart. Het levert een grote bijdrage aan de CO2-reductie.