• Dorpsquiz Geldermalsen

Schrijf je hier in voor Dorpsquiz Geldermalsen

GELDERMALSEN De inschrijving voor de allereerste Dorpsquiz Geldermalsen is in volle gang. Nieuwsblad Geldermalsen is mediapartner van dit prachtige lokale initiatief en volgt de ontwikkelingen rondom de quiz op de voet. Voorafgaand aan de quiz kun je alle informatie rondom de quiz hier vinden, inclusief alvast een sneak preview in de vragenlijst. Hou deze site daarom goed in de gaten.

Heb jij je nog niet ingeschreven voor de dorpsquiz? Doe dat dan zo snel mogelijk, want dit dorpse avontuur wil je niet missen. Inschrijven kan hier en is mogelijk tot en met 21 september. De quiz vindt plaats op zaterdagavond 13 oktober van 18.00 tot 23.00 uur. Het inschrijfgeld is 20 euro per team. De minimale groepsgrootte is 8 personen. Er is geen maximum aantal deelnemers per team. De ervaring in andere plaatsen waar dergelijke quizzen worden georganiseerd, is dat 15 tot 20 personen een goed aantal is. Het is namelijk niet alleen een quiz met vragen op papier, maar er worden ook opdrachten uitgevoerd, op verschillende plaatsen in het dorp.

De teams maken kans op mooie prijzen, ter beschikking gesteld door lokale ondernemers. Maar het gaat natuurlijk vooral om het plezier, de spanning en de saamhorigheid op die avond. De quizvragen staan op papier. Dit wordt door een contactpersoon van het team op 13 oktober om 18.00 uur opgehaald en voor 23.00 uur teruggebracht in Schenkerij De Beurs in Geldermalsen. Het team regelt zelf een geschikte plek om de quiz te maken. Thuis, in de horeca, bij een club of vereniging, op kantoor.

Verder mag alles worden ingezet om de zeer diverse vragen te beantwoorden: internet, boeken, kranten, hulplijnen. Er zijn vragen over onder andere muziek, natuur, sport, film, nieuws, geschiedenis, reizen en kunst. Ook zijn er puzzels en allerlei buitenopdrachten, van sportieve activiteiten tot taalopdrachten en zoekplaatjes. Heel belangrijk: zorg voor goede wifi, een hele lading mobiels en laptops en een paar fietsen voor de buitenopdrachten. De organisatie - bestaande uit actieve dorpsgenoten - heeft er al veel zin in en hoopt op veel aanmeldingen.