• Team de M(i)eterse groep ging er vandoor met de wisselbokaal in 2018

    Mandy van Diën
  • Stevig zoekwerk tijdens de editie van 2018

    Mandy van Diën
  • Stevig zoekwerk tijdens de editie van 2018

    Mandy van Diën

Schrijf je in voor de Dorpsquiz Geldermalsen

GELDERMALSEN Een quizboek vol met negentien vragencategorieën en zes extra opdrachten. Het wordt weer een bijzondere en afwisselende avond op 12 oktober, tijdens de tweede Dorpsquiz Geldermalsen. Ook in de week vooraf moeten de teams al aan de slag. Dan krijgen de sponsors een rol. De details van die opdrachten houdt de organisatie nog even geheim. 

Er hebben zich al 23 teams aangemeld. Dit zijn onder andere verenigingen, families, straten en vriendengroepen uit Geldermalsen, Meteren, Deil en Tricht. De ervaring leert dat een team van rond de vijftien tot twintig personen met diverse leeftijden en met uiteenlopende interesses het meest succesvol is. Iedereen kan meedoen. De quiz heeft zowel lokale als algemene vragen. Wel vinden de opdrachten plaats in Geldermalsen. Het team moet zelf een plek zoeken om de quiz te maken. Thuis, ergens in de horeca, bij een vereniging, op kantoor.
Vorig jaar, bij de eerste Dorpsquiz Geldermalsen, deden er 27 teams mee met in totaal zo'n 375 deelnemers. De winnaar was de M(i)eterse Groep. De organisatie, bestaande uit vijf vrijwilligers, hoopt dit jaar op nog meer inschrijvingen. 

De Dorpsquiz Geldermalsen vindt plaats op zaterdag 12 oktober, van 18.00 tot 23.00 uur. De Dorpsquiz is een onderdeel van Cultureel Café Geldermalsen en zal dan ook starten en eindigen in Schenkerij de Beurs aan het Marktplein in Geldermalsen. Ook de datum van de prijsuitreiking is al bekend: donderdagavond 7 november. 

Teams kunnen zich tot 5 september inschrijven via de website www.dorpsquizgeldermalsen.com. De kosten zijn 20 euro per team. Op deze site staat ook meer informatie, het reglement en een terugblik op de succesvolle eerste Dorpsquiz van 2018.