• Ab Donker

Secretaris comité 4 en 5 mei Geldermalsen gezocht

GELDERMALSEN Elk jaar vindt in Nederland op 4 mei de Nationale Herdenking plaats. Om 20.00 uur wordt in het hele land twee minuten stilte gehouden voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord, en ook alle Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2013 wordt de herdenking in Geldermalsen georganiseerd door het Comité 4 en 5 mei Geldermalsen Dit jaar organiseert het comité voor de vierde keer op 4 mei een stille tocht vanaf het Marktplein naar de begraafplaats in Geldermalsen. Hierbij worden inwoners, jong en oud, actief betrokken.

Het Comité 4 en 5 mei Geldermalsen zoekt per direct een nieuwe secretaris. Het comité komt enkele keren er jaar bij elkaar. De secretaris is contactpersoon voor het Nationaal 4 en 5 mei comité. Taken zijn onder andere het bijwerken van het jaarlijkse draaiboek en samen met de voorzitter het benaderen van vrijwilligers die willen meewerken aan de herdenking. Gemiddeld kosten deze werkzaamheden ongeveer een uur per maand; kort voor de herdenking zal dit iets meer zijn.

Belangstellenden die de 4 mei-herdenking met inwoners, jong en oud, in Geldermalsen ere willen houden en het belangrijk vinden om op een waardige manier oorlogsslachtoffers te herdenken, worden gevraagd te reageren. Info: 4en5meigeldermalsen.nl, Annelies Brand, voorzitter van het Comité: abrand075@gmail.com