• Rijvereniging De Bergakkerruiters

Sensationele outdoor wedstrijd Est

EST/NEERIJNEN Rijvereniging De Bergakkerruiters staat bekend om haar betrokkenheid en het organiseren van veel activiteiten. Ook komend weekend bruist de vereniging als geen ander. Zaterdag en zondag staat de grote outdoorwedstrijd op de agenda.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is het weiland in Est weer het decor van een wedstrijd van Rijvereniging De Bergakkerruiters. ,,Het is de achtste editie", vertelt Linda Blijleven, drijvende kracht achter de vereniging. ,,Rijvereniging De Bergakkerruiters bestaat 41 jaar en is groter en beter dan nooit te voren. In de afgelopen jaren hebben we veel nieuwe leden mogen verwelkomen. De vereniging is laagdrempelig en we proberen zo veel mogelijk activiteiten te organiseren voor de leden. Door jong en oud wordt dit omarmd."

WEDSTRIJD Het derde weekend van juni in Est kan als feestweekend betiteld worden. Twee dagen wordt er gestreden op de paarden. Er worden verschillende disciplines gereden door onze ruiters. De ruiters strijden dit weekend om speciale prijzen waarbij in de klasse B, L, M en Z bij de paardenruiters waardebonnen en bij de ponyruiters vier ponydekens te winnen zijn als zij beide dagen mee rijden.

Zo'n 30 vrijwilligers maken het mogelijk dat circa 250 bezoekers de strijdlustige ruiters kunnen aanmoedigen. Ook is er een horecaplein en springkussen voor de allerkleinsten aanwezig. Iedereen is welkom aan de Kaalakkerstraat, achter het Stroomhuis in Neerijnen.