Serie klassieke concerten op Mariënwaerdt

Willemieke Steen

@WillemiekeSteen

BEESD Mariënwaerdt organiseert in samenwerking met Theaterkantoor.nl, Theater aan de Slag en La Sopera een concertenreeks met klassieke muziek. Ieder seizoen, op zondagmiddag, kunnen bezoekers op het landgoed genieten van een concert waaraan vooral musici uit de regio meewerken.

Initiatiefnemer en artistiek inhoudelijk verantwoordelijk voor de concertenreeks is Ineke Geleijns, pianiste bij de Nationale Opera en oprichtster van de groep 'La Sopera'. Geleijns is een bekende op Mariënwaerdt; elke vrijdagavond zorgt zij voor pianomuziek in Brasserie Marie. Het programma voor de concerten is samengesteld door Peter Elbertse, voormalig eerste paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en eigenaar van Theater aan de Slag in Culemborg.

MATTHAUS PASSION Het eerste concert vindt plaats op 20 september met Frans Impressionistische muziek van o.a. Claude Debussy, Fauré en Maurice Ravel gespeeld door Trio Pandora (fluit, harp en altviool). Vervolgens kunnen bezoekers van de muziek komen genieten op 29 november, 31 januari en 1 mei. Op zondag 6 maart worden de hoogtepunten uit de Mätthaus Passion ten gehore gebracht; een uniek concert waarmee een lang gekoesterde wens van Nathalie van Verschuer van landgoed Mariënwaerdt uitkomt. Van Verschuer: ,,Klassieke muziek past perfect bij de natuur, rust en ruimte van Mariënwaerdt. Het mooie aan deze concertenreeks is dat de musici dichtbij het publiek zijn zodat het mogelijk is om persoonlijk contact te maken en het verhaal te horen dat achter de muziek zit. We hopen dan ook dat de concerten een nieuwe traditie mogen worden op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt."

Speciaal voor de concertenreeks heeft Mariënwaerdt voor ieder seizoen een apart menu samengesteld in Brasserie Marie met producten en gerechten uit dat betreffende seizoen. Kaarten voor de concerten en dinerarrangementen kunnen besteld worden op de website van Theaterkantoor. Ook is er de mogelijkheid voor het aanschaffen van een passe-partout waarmee men voor een scherpe prijs kan genieten van alle concerten uit de reeks.

Wie koorervaring heeft en deel wil uitmaken van het 30 leden tellend Bach projectkoor tijdens het concert met hoogtepunten uit de Matthäus Passion kan inschrijven kan via Theaterkantoor.nl.

Meer informatie: www.theaterkantoor.nl/muziekophetlandgoed/