• René Secrève
  • Cultureel Café Geldermalsen
  • Cultureel Café Geldermalsen

Singer-songwriters en open podium bij Cultureel Café

GELDERMALSEN Het laatste weekend voor de zomer van Cultureel Café Geldermalsen is weer goed gevuld. Op vrijdagavond 30 juni is vanaf 20.00 uur een muzikale avond met twee jonge singer-songwriters. Op zondagmiddag 2 juli is er vanaf 14.00 uur een open podium. Locatie is Schenkerij De Beurs, Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is zoals altijd gratis.

De jonge Haagse singer-songwriter Mooz Valentine was al eerder te gast bij Cultureel Café. Zij maakt akoestische pop-rock met een mysterieuze ondertoon en diepe teksten. Ze heeft in de afgelopen jaren al een mooi CV opgebouwd. Zo mocht zij op het festival Kaderock optreden en stond ze op het podium bij Parkpop. In juni 2016 heeft zij haar eerste single uitgebracht: 'Stay'. Dit was het winnende nummer van de wedstrijd 'Held Zonder Geweld', waarin 15 singer-songwriters uit regio Haaglanden zich hebben ingezet om huiselijk geweld onder de aandacht te brengen. Mooz woont in Den Haag, maar is geen onbekende in Geldermalsen. Ze heeft hier als kind 6 jaar gewoond.

Orlando van Diepen is een jonge singer-songwriter en multi-instrumentalist. Hij schrijft al vier jaar zijn eigen nummers. Zijn nummers gaan voornamelijk over wat hij zelf meemaakt, vaak over liefde. Orlando schrijft voornamelijk in het genre pop, maar hij wil ook weleens een uitstapje maken naar bijvoorbeeld rock 'n roll. Hij is geïnspireerd door artiesten als The Beach Boys, Lewis Watson, Prince, Jett Rebel en Ed Sheeran. Deze twee jonge singer-songwriters spelen vrijdag 30 juni vanaf 20.00 uur.

Open podium

Op zondag 2 juli organiseren de docenten van de Muziekparade Geldermalsen in samenwerking met Cultureel Café Geldermalsen van 14.00 tot 17.00 uur een open podium. Het open podium staat open voor allerlei soorten culturele acts, door deelnemers van jong tot oud, van onervaren tot heel ervaren. Tijdens deze middag kan het publiek dan ook genieten van een groot aantal verschillende optredens. Zo is er kleinkunst, zijn er dichters, zangeressen en treden verschillende instrumentalisten en ensembles voor het voetlicht. Het belooft een gevarieerde middag te worden, iedereen is welkom en de toegang is uiteraard gratis. Zelf optreden? Meedoen kan nog steeds, aanmelden via s.de.lyon@xs4all.nl.

Info: www.muziekparadegeldermalsen.nl

Bekijke Mooz Valentine op YouTube https://youtu.be/iX0tY_KECu4 en Orlando van Diepen https://youtu.be/Rwhcrbigww8