• Louisa de Keizer

Sinterklaascadeautjes voor minimakinderen

GELDERMALSEN In de winkel van Top-1-Toys de Jager aan de Kerkstraat in Geldermalsen staat een bijzondere cadeautjesbak. Deze is bestemd voor het Sinterklaasfeest dat door de Stichting Help Elkaar eind november speciaal voor minimakinderen gehouden wordt. Tot halverwege november blijft de bak staan.

Bijna iedereen kent ze wel, de speciale verjaardagscadeautjesbakken bij De Jager. Waaruit je een door de ouders van de jarige Job of Jet uitgezocht cadeautje uitzoekt en vervolgens koopt om dat tijdens het verjaardagsfeestje te geven. Het bespaart de gevers tijd en zorgt voor passende cadeautjes voor de jarigen, die van tevoren vaak zelf hebben helpen uitzoeken. De Sinterklaasfeest cadeautjesbak werkt net omgekeerd. Wie wil meehelpen kinderen uit minimagezinnen in de gemeente Geldermalsen en omgeving een fijn Sinterklaasfeest met mooie cadeautjes te bezorgen kan bij de winkel een cadeautje kopen en dit in de speciale bak deponeren.

Ook in de gemeente Geldermalsen zijn kinderen die opgroeien in een gezin dat moet zien rond te komen met een 'minimum' aan inkomsten. De Sinterklaastijd is voor hen vaak geen echt feest. Klasgenootjes vieren Sinterklaas vaak uitgebreid, zelf krijgen ze niets of heel weinig. Help Elkaar is al enige tijd actief met de inzameling van kleding, voedsel, speelgoed en huisdierenvoeding voor mensen die kortere of langere tijd met weinig geld moeten zien rond te komen. Al drie keer eerder organiseerden vrijwilligers van de stichting op de Daltonschool in Culemborg een Sinterklaasfeest voor minimakinderen. Dit jaar is ruimte gevonden in Geldermalsen en wordt het feest voor 100 kinderen in De Pluk gehouden. Er wordt nu hulp gezocht bij de aanschaf van cadeautjes. Wie het Sinterklaasfeest voor minimakinderen wil steunen wordt opgeroepen de speciale cadeautjesbak te vullen. Alle op deze manier verkregen cadeautjes worden tijdens het Sinterklaasfeest aan kinderen van minima verstrekt.

De Stichting Help Elkaar heeft samen met twee andere vrijwilligersgroepen die minima en vluchtelingen ondersteunen een vast onderkomen in het pand Standby64 aan de Rijnstraat 64 in Geldermalsen. Dit pand is in bruikleen van de gemeente Geldermalsen.