• Marco Borggreve

Speel mee in het Eéndagsorkest

RUMPT Op zaterdag 8 april kunnen musici, jong of oud, uit het hele land, meedoen aan de tweede Muziekdag in Rumpt. Tijdens deze dag kun je vanaf 10:00 uur meespelen in het symfonisch orkest, dat speciaal voor deze dag wordt samengesteld met strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, gitaar, piano en slagwerk, waarbij de musici minstens op A-niveau spelen. Gedurende de dag worden er samen enkele muziekstukken ingestudeerd, waarbij gekozen is voor een repertoire dat varieert van Mozart's "Rondo alla Turca", via "Les Misérables", tot muziek van Adele. Heel bijzonder is ook "Adiemus" van Karl Jenkins, muziek die zeker prachtig zal klinken in de mooie akoestiek van het Rumpts Kerkje.

De muziek wordt van tevoren toegestuurd, zodat men zich, eventueel met behulp van zijn of haar docent, kan voorbereiden. Aan het einde van de middag vindt het afsluitend concert plaats, waarbij medewerking verleend wordt door de in binnen- en buitenland gewaardeerde musicus Bert van den Brink. Van den Brink is jazz-pianist, maar voelt zich thuis in veel muziekstijlen. Tijdens het concert bespeelt hij het bijzondere Maarschalkerweerd-orgel en zal hij al improviserend de orkest-stukken met elkaar verbinden.

Deze muzikale zaterdag wordt georganiseerd door Bart van den Goorbergh (trompettist en dirigent), Gerianne Wigboldus (violiste) en Marilou Krouwel (fluitiste en dirigente). Zij brengen alle drie hun expertise mee die zij tijdens deze dag zullen inzetten.

Bart van den Goorbergh dirigeert van symfonieorkest tot en met Bigband. Het leiding geven aan muzikanten, jong en ouder is zijn passie. Ook als trompettist geeft hij regelmatig acte de présence.

Gerianne Wigboldus is viooldocente en violiste. Muziek maken vindt ze het leukste en mooiste wat er bestaat. Haar liefde voor muziek deelt ze graag met anderen, via haar lessen en als uitvoerder.

Marilou Krouwel is als musicus op diverse terreinen actief: Naast haar werkzaamheden als koor- en orkestdirigente is zij uitvoerend en docerend fluitiste en coacht zij diverse ensembles. Ook begeleidt zij jong muziektalent.

De Muziekdag begint om 10.00 uur, gedurende de dag vinden er groepsrepetities en tutti-repetities plaats, waarna de dag om 16:00 uur wordt afgesloten met een concert in het Rumpts Kerkje aan de Schuttersteeg 2. Om een goede balans in het orkest te verkrijgen, is het aantal deelnemers per instrument-groep beperkt. Kosten voor deze Muziekdag, inclusief lunch, zijn € 22,50,- voor deelnemers t/m 20 jaar, mensen van 21 jaar en ouder betalen € 27,50,- (incl. BTW) Aanmelden en meer informatie via: bvdgoorbergh@gmail.com / 06-55544418 / 0345-504608, www.speelviool.nl

en www.mariloukrouwel.nl