• Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker

Sportief gouden echtpaar in Hellouw

HELLOUW Het echtpaar Wassink uit Hellouw was vrijdag 22 december 50 jaar getrouwd. Namens het gemeentebestuur bracht burgemeester Harry de Vries de gemeentelijke felicitaties over.

Meneer (71) meneer heeft gevaren bij RCT cement scheepvaart; eerst als matroos later als schipper. Vervolgens is meneer aan wal verder gegaan als timmerman. Als hobby's heeft hij alles met sport; vroeger heeft meneer gebokst, nu nog loopt hij hard en gaat hij elke zaterdag met zijn vrouw naar de schaatsbaan.

Mevrouw (69) heeft gewerkt als stenotypiste in het stadhuis in Gorinchem, later als directiesecretaresse bij een ingenieursbureau. Nu nog werkt mevrouw een dag in de week in de boekhouding van een autorijschool. Mevrouw heeft veel hobby's, onder andere gym, zwemmen en schaatsen. Ook zet zij zich in als vrijwilliger voor de kerk en doet zij vrijwilligerswerk bij de schaatsvereniging. Het echtpaar heeft meerdere keren op de Weissensee geschaatst; een zeer sportief stel dus.

De twee hebben elkaar leren kennen op de gym. Mevrouw liep daar rond met de kroketten en meneer kwam van de lekkernij smullen.

Het echtpaar Wassink heeft een zoon en een dochter en drie kleinkinderen. Ze gaan het feest in familiekring vieren.