• Racing Extinction

Spraakmakende actiefilm tegen het uitroeien van diersoorten

NEERIJNEN Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen draait donderdag 18 mei 'Racing extinction', een spraakmakende film over het dramatische verlies aan biodiversiteit in de wereld. Na afloop volgt een discussie over hoe de duurzaamheid in ons gebied weer te vergroten.

Louie Psihoyos, de Amerikaanse regisseur van 'Racing extinction' (2016), won een Oscar met zijn vorige documentaire 'The cove'. Die ging over de verschrikkelijke slachtpartij van dolfijnen jaarlijks in een Japanse baai. Nu trekt hij overal waar diersoorten met uitsterven bedreigd worden ten strijde tegen misdadigers zoals stropers en handelaren op de zwarte markt die de laatste jaren uiterst succesvol diersoorten aan het uitroeien zijn. 

Psihoyos werkt daarbij samen met wetenschappers, kunstenaars, filmtechneuten en milieuactivisten die in zorgvuldig voorbereide undercover operaties werken met de nieuwste digitale en artistieke technieken, zoals het projecteren van hun filmmateriaal op de Empire State Building en het VN-gebouw in New York voor een massaal toestromend veelal jeugdig publiek als daar onderhandeld wordt over ons klimaat.

Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis, zal de film inleiden. De discussie met het publiek in Stroomhuis na afloop gaat over duurzaamheid en biodiversiteit, en is samen met Jacqueline van Rooij, voorzitter van imkervereniging West-Betuwe en initiatiefnemer van de werkgroep 'Bij Bewust Betuwe'.

De introductie door Marc Westermann begint om 19.30 uur. De film zelf start om 20.00 uur. Entree is € 5,-. Reserveren niet nodig. Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Info: stroomhuisneerijnen.nl.