• Gemeente Geldermalsen

Stemmen op leefbaarheidinitiatieven Geldermalsen kan beginnen

GELDERMALSEN Het stemformulier staat online: www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget Alle inwoners van de gemeente Geldermalsen vanaf 12 jaar en ouder mogen hun stem uitbrengen op één van de 12 ingediende leefbaarheidinitiatieven. Er hoeft alleen binnen de categorie tot 10.000 euro gestemd te worden. Stemmen kan tot 4 januari en alleen online.

Er zijn in totaal 21 initiatieven ingediend waarvan 12 in de categorie tot 10.000 euro en 9 in de categorie tot 5.000 euro. Voor elke categorie is een totaalbudget van 50.000 euro beschikbaar. Dit betekent dat alle initiatieven in de categorie tot 5.000 euro die aan de spelregels voldoen gehonoreerd worden. Initiatiefnemers ontvingen hierover bericht. Stemmen voor deze categorie is niet nodig.

Op woensdagavond 14 december presenteerden initiatiefnemers van de projecten in de categorie tot 10.000 euro hun project. Nu kan het stemmen beginnen. Op 9 januari worden, tijdens de nieuwjaarsreceptie, de vijf winnaars in de categorie tot 10.000 euro bekendgemaakt.

De ingediende projecten in de categorie tot 10.000 euro

Een indoor handboogbaan voor de handboogschutters in de Betuwe (Handboogsportvereniging De Lingeboog)

Kleuters spelen op een eigentijds plein! (OBS "De Bloeiende Betuwe")

Ons hoekje (Stichting helping hands Geldermalsen)

Immaterieel Cultureel erfgoed: Verbetering wagenbouw Corso Geldermalsen (Stichting Corsowagen Geldermalsen)

Natuurbeleving voor rolstoelers (Stichting Natuurbeleving Leidsche Hoeven)

De Boomhut van Rumpt² (Speeltuinvereniging de Blijde Weide)

VV Beesd op weg naar energie neutraal beheer (vv Beesd)

Bij de Harteninn maak je vrienden (Stichting Stein)

'Drie keer is scheepsrecht' (Ons Eigen Gebouw)

Realisatie van een pannakooi op het sportcomplex van voetbal vereniging Tricht (VV Tricht)

Festivate 2017 (Stichting Festivate)

Sportpark voor jong en oud!

Een overzicht van alle aanvragen van het leefbaarheidbudget staat op www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget Hier staat ook een toelichting op elk initiatief.

Het leefbaarheidbudget

Het leefbaarheidbudget is een budget dat door de raad beschikbaar wordt gesteld voor maatschappelijke initiatieven. Net als vorige jaren is het een wedstrijd. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren.