• Stroomhuis
  • Stroomhuis
  • Stroomhuis
  • Stroomhuis

Stroomhuis Neerijnen partner Tour de Waal en Vogelmaand

NEERIJNEN Op Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei kunnen passanten en bezoekers vanaf 12.00 uur weer hun boodschappen op een 'vrijheidsmuur' plaatsen. Dit was in 2016 een echte trekpleister voor jong en oud. Leerlingen van het Cambium, die de poëziefinale van Tour de Waal opluisterden, komen op herhaling, maar nu bij goed weer, in de openlucht tussen 13.00 en 15.30 uur. Aansluitend doet de 'Poëzietour de Waal' het Stroomhuis driemaal aan.

Op 2 mei gaat vanwege de meimaand, de vogelmaand, een nieuwe expositie van start met de titel "Alles wat vliegt en nog meer …". Prachtige etsen van een van Nederlands bekendste etsers: Han Hagen, keramiek van zijn vrouw Lia van Rhijn en bronzen vogels van Barbara Le Clerq zijn tot en met zondag 28 mei dagelijks te zien tussen 11 en 17 uur. Op maandagen is de expositie echter gesloten. Op 5 mei zijn alle drie de kunstenaars aanwezig.

Werk van de lokale kunstenaars Darja Vos en Hans Vernooij is vanwege de gedachte van de vrijheid van het woord bovendien te zien in de theaterzaal van het Stroomhuis op de eerste verdiepring onder de titel: 'Talking Trees'.