Studenten bij Skills Heroes

TUIL Afgelopen weekend vonden in de RAI in Amsterdam de finalewedstrijden plaats voor Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo-studenten. In totaal deden acht studenten van het Koning Willem I College mee in 6 vakrichtingen. Twee studenten uit de regio vielen in de prijzen: Johan Koning uit Tuil, motorfietstechnicus (2e plaats) en Erik van Beekhuizen uit Beesd, autotechnicus (5e plaats).

www.skillsnetherlands.nl

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden. Variërend van kappers en automonteurs tot ICT-beheerders en schoonheidsspecialisten. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Skills Heroes geeft de Nederlands kampioenen een impuls in hun talentontwikkeling.

Ook kunnen meerdere winnaars zich plaatsen voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2016, het EK voor beroepen. Dit event vindt plaats van 1 t/m 3 december in het Zweedse Göteborg. Zo'n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het op tegen vakgenoten uit 30 landen. Vóór 1 april wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.

Alle winnaars zijn te vinden op: http://www.skillsheroes.nl/uitslagen.