• Gemeente Geldermalsen

Succesvolle speeddate tussen raadsleden en leerlingen Lingeborgh

GELDERMALSEN Leerlingen van de Lingeborgh gingen woensdag 11 april op speeddate met raadsleden van gemeente Geldermalsen. De betrokken leerlingen volgen het vak maatschappijkunde en/of zitten in de debatklas. Burgemeester Jeroen Staatsen opende de avond in de Lingeborgh. Daarna gingen de jongeren verschillende thematafels langs om hun mening te delen en het gesprek aan te gaan met raadsleden.

De leerlingen stelden ter voorbereiding zelf onderwerpen vast die zij als jongeren belangrijk vinden. Onderwerpen die voorbij kwamen: milieu en afval, persoonlijke veiligheid, logistiek trein/fiets, persoonlijke vrijheid, voorzieningen, gezondheid en gezonde school, evenementen in de regio, nieuwkomers in de gemeente.

JONGEREN INFORMEREN RAADSLEDEN Raadsleden waren erg te spreken over de enthousiaste en kritische jongeren. De gemeenteraad staat midden in de samenleving en wil het gesprek aangaan met inwoners en andere betrokkenen. De input van de leerlingen draagt bij aan nieuwe inzichten en informatie voor de toekomst. Daarnaast wordt deze input gebruikt voor het bidbookproces. Kijk voor meer informatie over het bidbook op www.gemeentewestbetuwe.nl.

Het succes van de avond bleek uit de reacties van raadsleden, leerlingen en leraren: dit is voor herhaling vatbaar. Gemeente Geldermalsen en de Lingeborgh hebben beide uitgesproken dat de wens er is om deze samenwerking in de nieuwe gemeente West Betuwe voort te zetten.