• Familie van der Schaft
  • Rien van der Schaft

    Fam Van der Schaft
  • Rob Voss WWW.ROBVOSS.NL
  • Westrienen

't Peerdegedoe krijgt olympisch tintje

EST Westrienen, aan de Molenstraat 4 in Est, is klaar voor de vijfde editie van 't Peerdegedoe. Op zaterdag 7 oktober, tussen 8 uur en 16.00 uur staat alles in en rondom de winkel in het teken van het paard. Net als afgelopen jaren kunnen paardenliefhebbers hun hart ophalen bij de stands en rijbak. Dit jaar doet Westrienen er een schepje bovenop door olympisch bondscoach Rien van der Schaft op te nemen in het programma.

,,Een jaar aan voorbereiding", zo vertelt Ellie van Westrienen trots. Dat die voorbereidingen niet zonder slag of stoot gaan, bleek afgelopen week. Het hele programma moest worden omgegooid toen bleek dat Rien op een bijeenkomst van het olympisch comité in Tokyo werd verwacht. Hij start zijn lessen om 9 uur 's ochtends, om daarna direct richting het vliegveld te gaan. Naast deze lessen zullen er ook een aantal clinics worden verzorgd, waaronder die van Riens vrouw Inge en dochter Romy.

BASIS Opvallend is de focus die 't Peerdegedoe dit jaar legt op de basis. ,,Als bedrijf zijn wij gestart met een kleine, maar goede basis. Dit is de reden dat we op een gezonde manier steeds groter kunnen worden. Wat ons betreft is dat in de paardensport niet anders. Gezonde voeding, een juiste manier van ontspanning in de training en aandacht voor het paard hoort de basis te zijn", aldus Ellie.

Een twintigtal stands waar men wordt geïnformeerd over alle aspecten die deze basis tot stand moeten brengen sieren het terrein aan de Molenstraat in Est. Jeugdige ruiters kunnen met hun pony deelnemen aan de 'Wixie-wedstrijd' en er is een speurtocht die leidt naar een leuke goodybag. De kleine paardenfan kan in het zadel kruipen om een rondje maken op een pony.

Sinds 1962 is Westrienen een begrip in de omgeving. Buiten een ruiterzaak om, bieden zij ook huisdierbenodigdheden aan evenals diervoeders, vissportartikelen, tuinbenodigdheden, outdoor kleding, speelgoed en bbq's. Aankomend jaar zou Westrienen graag meerdere, kleine events organiseren om zoveel mogelijk klanten net dat beetje extra te kunnen geven.

http://westrienen.nl