Talkshow 'Geldermalsen draait door'

GELDERMALSEN Op vrijdagavond 5 mei wordt er vanaf 20.00 uur een talkshow georganiseerd bij Cultureel Café Geldermalsen. Dit, als onderdeel van de 4 en 5 mei vieringen.

De opzet van deze talkshow is geïnspireerd op het tv-programma 'De Wereld Draait Door'. De tafelheren zijn Martijn van Trooyen en Cees Blom. Zij ontvangen diverse gasten uit de regio en praten met hen over oorlog en vrede. Hieronder zijn veteranen die onder andere in Servië en Afghanistan gediend hebben, deelnemers van de estafetteloop waarmee het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Geldermalsen is gebracht en scholieren van Lek & Linge die een schoolexcursie hebben gemaakt naar Bosnië. Ook zullen de tafelheren in gesprek gaan met spelers van de toneelgroep Elckerlyc. Deze toneelgroep vertelt over hun ervaringen met het toneelstuk 'Goed'. Dit stuk heeft zij 5 keer in De Pluk gespeeld. Het stuk speelt zich af in de jaren '30 en '40 in Duitsland en laat zien hoe Hadler, een Duitse professor en een 'gewoon goed mens', verwikkeld raakt in de nachtmerrie van de opkomst van het Duitse rijk.

AFSLUITING De talkshow wordt afgesloten met een column en een artistieke impressie van een beeldend kunstenaar. Saxofoonkwartet Sax4Sax zorgt voor de muzikale omlijsting van de avond. Van deze avond worden beeld- en geluidopnames gemaakt. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het Comité 4 en 5 mei Geldermalsen en toneelgroep Elckerlyc.

Locatie is Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis. Meer informatie over de activiteiten van Cultureel Café Geldermalsen is te vinden op www.cultureelcafegeldermalsen.nl