• HKWB

Terugblikken februari 2018

GELDERMALSEN Voor de rubriek Terugblikken met GeschiedenisGeldermalsen.nl kwam bijgaande foto binnen via de Historische Kring West-Betuwe Kring, uit de collectie van mejuffrouw Van der Pols. Wie weet meer over deze gevelsteen? Te lezen valt: Lambert Cornelissen van der Wiel. Op welk huis en in welke plaats is hij angebracht?

De historische kring zou hier graag meer van weten. Reacties zijn van harte welkom via de mail: geschiedenisgeldermalsen@kpnmail.nl, via de website GeschiedenisGeldermalsen.nl of de Facebookpagina en worden gepubliceerd op de website GeschiedenisGeldermalsen.nl en doorgestuurd naar de historische kring.

Reacties vorige maand

De foto van vorige keer kwam ook van de Historische Kring West-Betuwe. Het was een oudere foto met streng kijkende leraren en veel kinderen. Op oudere foto's komen meestal minder reacties binnen, dat was nu ook het geval. Maar gelukkig kregen we een aantal zeer waardevolle reacties via Facebook. De foto dateert uit 1917 en toont de kinderen en leiding van de Zondagschool in Buurmalsen. De foto is gemaakt onder het orgel van de kerk. Er zijn intussen 24 namen bekend, ook dankzij het boekje '100 jaar zondagsschool Buurmalsen 1907 -2007'.