• Regionaal Archief Rivierenland
  • Regionaal Archief Rivierenland

Terugblikken met GeschiedenisGeldermalsen.nl

GELDERMALSEN Op de foto's uit de collectie van het Regionaal Archief Rivierenland staan dit keer alleen heren. De ene foto is gemaakt op de veemarkt in Geldermalsen. Herkent iemand deze drie markante heren? De groepsfoto is gemaakt in Acquoy. Wie weet wanneer en waar deze foto is gemaakt en wie staan er op?

Reacties zijn van harte welkom via de mail: geschiedenisgeldermalsen@kpnmail.nl, via de website GeschiedenisGeldermalsen.nl of de Facebookpagina en worden gepubliceerd op de website GeschiedenisGeldermalsen.nl en doorgestuurd naar het archief.

Reacties rubriek augustus

Op de twee foto's uit de rubriek 'Terugblikken' van augustus stonden met name kinderen. Ze waren gemaakt in 1983. Vooral op de foto op het Marktplein in Geldermalsen kregen we veel enthousiaste reacties, van mensen die zichzelf of bekenden of familie herkenden. Het waren leerlingen van twee scholen, waaronder de Jan Harmenshof in Geldermalsen. Zij mochten vier platanen planten ter afsluiting van de herinrichting van de markt, onder toeziend oog van burgemeester Baris. De grootste jongen midden op foto vooraan met de schop is Cees Veldhuizen. De jongen op de fiets is Mohamed Chaiba. De 2e jongen van links is Jurriaan van de Vreede. Ook (waarschijnlijk) herkend: Martin Jacobs, Roel Huijbers, Martijn van Eldik, Petra Jungblut , Michiel Visser. De meiden staan wat meer achteraan: Carina Riezebos, Ellen Korving-Kajim, Nanda Roep, Margreet van Stuijvenberg.

Op Facebook bleek overigens dat veel van de gefotografeerden zich niets van deze bijeenkomst herinneren. Achteraan werd een moeder herkend, Truus Huijbers-Simons . Bedankt voor de vele reacties! Op de andere foto was een modeshow in Beesd te zien, hier kwamen helaas geen reacties op binnen.