• Gerco Middelkoop
  • Gerco Middelkoop
  • Gerco Middelkoop

Tevredenheid en huldigingen bij jaaravond brandweerpost Beesd

BEESD Tijdens de jaaravond van Barndweerpost Beesd werden de vrijwilligers van de brandweer in het zonnetje gezet. Teamleider Ad van Wingerden vermeldde in zijn toespraak dat 2016 voor de blusgroep Beesd een druk jaar is geweest met totaal 110 uitrukken. Voor brand was het dit keer 44 keer, automatische brandmelding 5 keer, hulpverlening 34 keer, AED-inzet 6 keer en 21 keer werd het regiospecialisme, het schuimblusvoertuig, opgeroepen. De blusgroep Beesd is ook vaak te vinden ter ondersteuning van lokale evenementen zoals de Kinderspeelweek en Koningsdag. Als nieuw lid werd Bert van Voorden verwelkomd. Ook de groepschef Ed van Veen werd officieel welkom geheten.

Burgmeester De Vries mocht op deze avond weer meerdere diploma's uitreiken en jubilarissen huldigen. De burgemeester toonde zich in haar toespraak uiterst tevreden over het vele werk dat de brandweer telkens maar weer verzet. Het certificaat Oefenleider is behaald door Henk Spronk en Mari van Voorden, het diploma Bevelvoerder is behaald door Roland Versteegh.

Jubilarissen waren Roland Versteegh: 12,5 jaar, Patrick Kemker: 20 jaar, Sjors van Ballegooy: 25 jaar en Bartho van de Water: 30 jaar.

Tot slot werd er afscheid genomen van Gerrit van Ginkel, die na ruim 30 jaar vertrekt als vrijwilliger van de brandweer. Gerrit begon zijn brandweerloopbaan in het Utrechtse en kwam in 2007 naar de Betuwe toe. Hij heeft zich zonder enige terughoudendheid positief ingezet voor de brandweer en heeft zich in de aanloop naar de regionalisering in vele werkgroepen bezig gehouden om GNL op de kaart te zetten. Burgemeester De Vries verraste Gerrit bovendien met een Koninklijke Onderscheiding, hij werd benoemd in de Orde van Oranje Nassau.