• De koningin bezoekt het rampgebied Tricht
    *26 juni 1967

    Ron Kroon / Anefo

Theaterproductie WIND! krijgt bedrag van Cultuurfonds

TRICHT Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft voor 60 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van € 191.000 toegekend. Aan de Trichtse theaterproductie WIND!, over de verwoestende cycloon die in 1967 over Tricht raadse, is 3000 euro beschikbaar gesteld.

Het budget dat het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland in 2016 beste­den had, is nagenoeg opgebruikt met in totaal 296 toekenningen met een totaalbedrag van € 746.389. Dit geld was onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die jaar­lijks in mei onder de naam Anjeractie wordt gehou­den.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden zich wenden tot de website www.cultuurfonds.nl of het bureau van de afdeling Gelderland: (026) 359 8635.