• Thiago Copier uit Beesd is de eerste baby die in de gemeente West Betuwe het levenslicht zag.

    Gemeente West Betuwe
  • De heer Van der Plassche uit Asperen is de eerste inwoner die gebruik maakt van de thuisaanvraagservice van de gemeente West Betuwe.

    Gemeente West Betuwe

Thiago is eerste baby in de gemeente West Betuwe

BEESD Begin januari vonden er twee speciale gebeurtenissen plaats in de nieuwe gemeente West Betuwe. De eerste baby werd geboren en er was voor het eerst een thuisafspraak voor het aanvragen van een rijbewijs.

Thiago Copier uit Beesd is de eerste baby die in de gemeente West Betuwe het levenslicht zag. Het was nog even spannend wie de eerste boreling in de gemeente werd. In de nacht van 3 januari werden namelijk in een tijdsbestek van tweeëneenhalf uur drie baby's geboren. Kort na de geboorte van Thiago kwamen Guus Schuurman in Haaften en Emy Baars in Geldermalsen ter wereld.

Maar er kan er maar één de eerste zijn en dat is dus Thiago. De nieuwe burgemeester, Harry Keereweer, kwam de eerste inwoner en zijn ouders woensdag 9 januari thuis feliciteren. Hij bracht een kraamcadeau mee en at natuurlijk beschuit met muisjes met de trotse ouders van Thiago.

THUISAANVRAGEN Kersverse ouders kunnen voortaan ook thuis aangifte doen van een geboorte. Ze hoeven daarvoor niet meer naar het gemeentehuis. Inwoners kunnen ook andere zaken thuis regelen. Het is mogelijk om een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs thuis aan te vragen en te laten bezorgen. De heer Van der Plassche uit Asperen is de eerste inwoner die gebruik maakt van de thuisaanvraagservice van de gemeente West Betuwe. Hij deed een aanvraag voor een nieuw rijbewijs. Burgemeester Harry Keereweer was 8 januari bij de aanvraag aan huis aanwezig. Namens de gemeente overhandigde hij een bos bloemen.

GEEN EXTRA KOSTEN Aan de thuisservice zijn in 2019 geen extra kosten aan verbonden. Het is voorlopig een proef van een jaar. Een medewerker van de gemeente komt thuis de aanvraag opnemen. De afspraak kan ook plaatsvinden op een andere locatie binnen de gemeente. De gemeente levert het aangevraagde product ook thuis of op een andere locatie in Nederland af. Dat doet de gemeente niet zelf. Hiervoor nam de gemeente het gespecialiseerde bedrijf Dynasure in de arm. Dynasure levert het aangevraagde document namens de gemeente af op vrijwel iedere gewenste locatie in Nederland. Inwoners kunnen voor al deze producten ook gewoon naar het gemeentehuis in Geldermalsen komen.