Toch omleiding voor fietsers Rijksstraatweg

GELDERMALSEN In de verschillende publicaties over de werkzaamheden aan de Rijksstraatweg is de afgelopen weken steeds opgemerkt, dat de weg voor fietsers open zou blijven en dat er in de verschillende uitvoeringsfases alleen sprake zou zijn van omleiding van het gemotoriseerd verkeer.

Op maandag 8 juni starten de werkzaamheden voor wat betreft de fase N327 (Perenrotonde) t/m spoorwegovergang. Dit werk duur t/m 17 juli a.s. Vooral op dit weggedeelte zijn tegelijkertijd meerdere partijen hard aan het werk, waaronder aannemer Van Kessel, nutsbedrijven en ProRail. Met het oog op de veiligheid van fietsers en het risico op ernstige ongevallen dicht bij het spoor blijkt de eerdere inschatting en belofte dat de overweg voor fietsers open zou kunnen blijven niet haalbaar. Hoe vervelend ook, veiligheid dient altijd voorop te staan. Vandaag dat ook hier fietsers tijdelijk een alternatieve route zullen moeten nemen.

Fietsers vanuit Meteren richting Geldermalsen wordt geadviseerd via het Laageinde te gaan. Met behulp van duidelijke bewegwijzering worden fietsers vanuit De Plantage en de gemeente Neerijnen via de wijk Kalenberg richting Geldermalsen geleid.