• Zondag 6 maart speelt Toneelgroep T-jater van 14.00 uur tot 15.00 uur de voorstelling PIJN ! in de theaterzaal in De Pluk in Geldermalsen

    Willemieke Steen

Toneelgroep T-jater speelt PIJN!

GELDERMALSEN Al maanden wordt er gerepeteerd en binnenkort is het dan zover: Toneelgroep T-jater speelt PIJN! PIJN! gaat over de pijn van pesten en de onmacht en woede die ermee gepaard gaan. T-jater wil door middel van deze voorstelling laten zien wat de effecten zijn van pesten. Niet alleen de pijn van degene die gepest wordt, maar ook de pijn van de omstanders komt in de voorstelling aan bod. De voorstelling is een combinatie van spel, zang, dans, clownerie  en pijn, waardoor het een luchtig maar tegelijkertijd ook een indrukwekkend stuk is. In het verhaal wordt de pijn opgebouwd en vindt uiteindelijk de onvermijdelijke uitbarsting plaats.

Willemieke Steen

@WillemiekeSteen

 

Toneelgroep T-jater is een initiatief van Dinie van Oort (NL-TaalPlein). ,,Het is een projectgroep voor kinderen en volwassenen die hun eerste stappen op het podium zetten", aldus Dinie. ,,Ik ben van mening dat iedereen die de wens heeft om een keer te spelen, het toneelspelen ergens in zich heeft. Ik probeer te helpen om dat er ook uit te laten komen."

Deze groep bestaat uit zeven kinderen en vijf volwassenen en iedereen heeft zijn eigen redenen om mee te doen. Het onderwerp 'pesten' spreekt de meeste spelers erg aan, of het nu uit eigen ervaring is of vanwege de actualiteit. Een aantal spelers zegt het belangrijk te vinden dat dit onderwerp bespreekbaar is en blijft  en dat ze willen laten zien wat er gebeurt als iemand pest of gepest wordt. Daarnaast is het toneelspelen voor een aantal spelers een manier om de angst voor het spreken en optreden in het openbaar (deels) te overwinnen.

 

VOORSTELLING Zondag 6 maart speelt Toneelgroep T-jater van 14.00 uur tot 15.00 uur de voorstelling PIJN ! in de theaterzaal in De Pluk in Geldermalsen. De zaal biedt plaats aan een kleine honderd mensen. Bij grote belangstelling wordt er op dezelfde dag, later in de middag, een tweede voorstelling gegeven.

Kaarten voor de voorstelling kosten € 2,50 per stuk en zijn te bestellen via info@nltaalplein.nl. De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Geldermalsen, De Pluk, Bibliotheek Rivierenland en NL-TaalPlein.