• Cinderella
  • Cinderella

Try out musical Cinderella bij Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Op vrijdagavond 12 mei vindt een bijzonder optreden plaats bij Cultureel Café Geldermalsen. Theatergroep Manteau geeft dan een try out van de musical Cinderella, naar het bekende sprookje Assepoester. Locatie is Schenkerij De Beurs (voorheen Le Mélangeur), Marktplein 14 in Geldermalsen. Aanvang is 20.00 uur en entree is zoals altijd gratis.

Sinds september repeteert theatergroep Manteau al hard aan de uitvoering van de wereldberoemde musical Cinderella. In juni voert de cast deze musical op in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem, maar op 12 mei komt het gezelschap eerst voor een try out van hun voorstelling naar Cultureel Café Geldermalsen. Regie is in handen van Sharon Slachter en Michel de Valk heeft de muzikale leiding.

De musical Cinderella is al decennialang de lieveling van het internationale theaterpubliek en speelde in alle grote theaters. Het grote musicalduo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein paste het tijdloze sprookje Assepoester in 1957 aan tot een tv-musical. Het verhaal is bekend. De slimme en mooie jonge Ella leeft noodgedwongen samen met haar slechte, egocentrisch stiefmoeder Madame en haar gemene dochters. Alleen de dieren in het bos, de merkwaardige Marie en de revolutionaire student Michel zijn vrienden van Ella. Intussen probeert Prins Christiaan in een ander deel van het koninkrijk zich voor te bereiden om het koninkrijk over te nemen van zijn ouders. De koningin vindt dat haar zoon eerst moet trouwen en organiseert een koninklijk bal voor alle huwbare meisjes van het rijk, waar hij potentiële bruiden kan ontmoeten. Op het bal ziet de prins een mysterieus meisje waar hij meteen hopeloos verliefd op wordt. Om klokslag 12 uur is ze opeens verdwenen en begint de zoektocht naar dat unieke meisje.

Theatergroep Manteau

De cast van theatergroep Manteau bestaat uit lokale en regionale musicaltalenten uit de regio Gorinchem die via een auditie toegelaten zijn om in deze productie te spelen. Het doel van Theatergroep Manteau is om talent een kans te geven om zich te ontwikkelen in het musicalgerne. Kijk voor meer informatie op www.theatergroepmanteau.nl.