• Ab Donker
  • Ab Donker

'Tsjechië-echtpaar' 50 jaar samen

HAAFTEN Het echtpaar Van Oosterum uit Haaften was op 12 mei vijftig jaar getrouwd. Ze hebben elkaar leren kennen "omdat mijn man de neef was van mijn beste vriendin". Zo is het gekomen volgens mevrouw.

Meneer (73) heeft in de hydrolyse-industrie gewerkt en gestudeerd als grafisch ontwerper. Als leerling begon hij bij Drukkerij v/d Garde in Zaltbommel, daarna werkte hij bij meerdere bedrijven o.a. Elzerman, Grafica om daarna weer terug te keren bij V/d Garde maar nu als bedrijfsleider. Meneer heeft als hobby zijn moestuin, ook is hij actief (of geweest) als mantelzorger, vrijwilliger voor de voedselbank, tafeltje-dekje, 12 jaar kerk- en rentmeester in de kerk, Stichting Zonnebloem penningmeester afd Neerijnen, lid Haaftens mannenkoor.

Mevrouw (71) is geboren in Herwijnen. Voor en na haar trouwen was zij gezinsverzorgster. Ook heeft zij in de tuinbouwsector gewerkt, als hobby heeft zij lezen.

Samen met haar man zijn ze vele jaren, meerdere keren per jaar naar Tsjechië gereisd voor vakantie.

De heer en mevrouw Van Oosterum hebben een dochter, een zoon en drie kleinkinderen, en wonen al 50 jaar in het zelfde huis in Haaften.

Namens het gemeentebestuur bracht burgemeester L.H.M. van Ruijven- van Leeuwen de gemeentelijke felicitaties over aan het echtpaar. Het feest ter ere van hun 50-jarig huwelijk is in familiekring gevierd.